Bouwupdate februari: OolderVeste aan de Dijk

17 februari '23

De oplevering van de 22 dijkwoningen van OolderVeste aan de Dijk komt in zicht! De aannemer is druk met de afbouw van de woningen en naar verwachting vinden de eerste opleveringen in maart plaats.

Vergeet je opstalverzekering niet!

Nu de oplevering van jouw woning nadert, is het verstandig om ook alvast na te denken over een opstalverzekering. Jouw huis is dan namelijk verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal of inbraak.

Goed verzekerd. Goed gevoel.

Wist je trouwens dat als je een hypotheek hebt, je dan verplicht bent om een opstalverzekering af te sluiten? Het huis is per slot van rekening het onderpand van de hypotheekverstrekker. Een scenario waar je natuurlijk liever niet aan denkt, is dat je huis bijvoorbeeld afbrandt. Toch komt het helaas wel eens voor.

Herbouwwaarde
Sluit je een opstalverzekering af dan wordt ook de herbouwwaarde vastgesteld. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning in dezelfde staat weer op te bouwen. Wel zo’n geruststellende gedachte toch?

Vanaf dag 1 verzekerd
Nog een belangrijk punt. De opstalverzekering moet ingaan op de dag dat je de sleutel van je nieuwe woning krijgt. Ben je meteen - vanaf dag 1 - goed verzekerd. 

Over de stad Roermond
Ook in OolderVeste wonen? Beschikbaar woningaanbod