Opgeleverd

OolderVeste aan de Dijk een stap dichterbij start bouw!

13 september '21

Op 24 juni werden de woningen in OolderVeste aan de Dijk toegewezen. En het gaat snel met de verkoop! Onlangs is de omgevingsvergunning afgegeven en bijna 70% van alle woningen is verkocht. Bij geen bezwaar is de omgevingsvergunning begin oktober onherroepelijk. En dit is voor alle kopers goed nieuws. Waarom? Lees snel verder.

Opschortende voorwaarden

Voor alle kopers van een woning van OolderVeste aan de Dijk is het heel positief nieuws dat de omgevingsvergunning is verleend en bijna 70% van de woningen is verkocht. Waarom? Hiermee komen we een stap dichter bij het vervullen van de opschortende voorwaarden. Maar welke opschortende voorwaarden zijn er nu eigenlijk afgesproken?

  1. De omgevingsvergunning is onherroepelijk. Dit betekent dat de vergunning niet meer ingetrokken kan worden.
  2. Minstens 70% van de woningen is verkocht.
  3. De grond is bouwrijp, oftewel: geschikt om op te bouwen.
  4. De planacceptatie is afgegeven door Woningborg.

Moeilijke termen uitgelegd in een video

Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, kan de civiele aannemer zijn werkzaamheden voor de bouw gaan opstarten. Een feestelijk moment voor de kopers. Zij krijgen dan officieel bericht dat de bouw start (dit heet de 'hoerabrief', maar wordt meestal per mail verstuurd) en worden kort daarna door de projectnotaris opgeroepen om alle officiële stukken te laten passeren. Waarschijnlijk allemaal termen die je niet dagelijks hoort. Om deze stap in het koopproces te verduidelijken, leggen we het je in de volgende video uit.

Goed voorzien Voorzieningen
Een duurzame plek Duurzaamheid