Een financiële check? Zo werkt het.

Bij het toewijzen van de kavels waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen. Betaal je uit eigen middelen dan kun je ons een verklaring 'aankoop uit eigen vermogen' sturen en heb je geen financiële check nodig.

image alt

Voorwaarden financiële check

Let erop dat in het document staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste kavel kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. Bij voorkeur staat op het document ook de naam van het gebied en/of wijk waar de woning ligt, welke fase het betreft en de plaatsnaam van het project. En last but not least je/jullie NAW-gegevens.

Dat document laat je opstellen door de hypotheekadviseur / -verstrekker. Nadat de verkoop is gestart kan je bij het doorgeven van je voorkeuren het document uploaden in jouw account. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Een voorbeeld van een voor BPD acceptabel document is bijvoorbeeld het Oriëntatierapport Lenen & Wonen van de Rabobank. Vraag ernaar bij jouw financieel adviseur van de Rabobank.

Voorbeeld document financiële check

Verklaring aankoop uit eigen vermogen

Als je jouw kavel helemaal uit eigen middelen financiert, heb je geen financiële check nodig. In dat geval dien je de verklaring 'aankoop geheel uit eigen vermogen' in te vullen en aan ons te retourneren. Nadat de verkoop is gestart kun je bij het doorgeven van je voorkeuren het document uploaden in jouw account. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de verklaring aankoop uit eigen vermogen uit onze systemen.

Als de inschrijving is gesloten, is het goed om te weten dat je de verklaring - aankoop geheel uit eigen vermogen - vanaf dat moment niet meer kunt wijzigen. De toewijzing heeft immers op basis van de opgegeven criteria plaatsgevonden. Als je een kavel in optie krijgt en je gaat tot aankoop over hou er dan ook rekening mee dat de ontbindende voorwaarde 'voorbehoud financiering' in de koopovereenkomst komt te vervallen.

Verklaring aankoop eigen vermogen

Wel doen

  • alleen het document uploaden
  • pas uploaden nadat de verkoop is gestart
  • mét vermelding van het benodigde bedrag
  • document niet ouder dan 3 maanden

Niet doen

  • te vroeg een financiële check laten doen
  • document mailen vóór start verkoop
  • document sturen ouder dan 3 maanden 
  • óf als het niet aan alle voorwaarden voldoet
Hier wonen? Ontdek kavels
Wat speelt er? Bekijk de planning