Jouw huis financieren

Een kavel kopen en een huis (laten) bouwen is de grootste aankoop in een mensenleven. Met veel keuzes die je als koper moet maken. Bij dit gebied zijn meerdere adviseurs van de Rabobank betrokken voor de financiering en een projectnotaris voor de hypotheek- en leveringsakte.

Zelf hypotheek berekenen

Je voelt het aan alles. Je wilt die ene kavel. Doordat wij al vroeg de (voorlopige) prijzen communiceren kan je je in een vroeg stadium voorbereiden op de aankoop van jouw kavel. Met onder andere de Hypotheek-berekentool van Rabobank of via onderstaande button krijg je eenvoudig inzicht in je maximale hypotheek en maandlasten. Zo weet je snel of de kavel binnen handbereik is.

Zelf hypotheek berekenen

Adviesgesprekken

Gedurende  het koopproces heb je over het algemeen 2 adviesgesprekken over de financiering van jouw kavel. De eerste is oriënterend, de ander leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Het oriënterende gesprek is vaak vlak voorafgaand aan de koop van de kavel en geeft je meer inzicht in de mogelijkheden. Het andere gesprek voer je als de handtekening onder de koopovereenkomst staat. In dat gesprek worden alle gegevens definitief opgevraagd en opgevoerd. Ook kies je op basis van het advies de hypotheekvorm en looptijd.

Adviesgesprekken

Hypotheek aanvragen

Jouw handtekening staat onder de koopovereenkomst en je hebt inzicht in jouw totale financieringsbehoefte. Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Kies je voor Rabobank? Dan kun je eenvoudig online je gegevens toevoegen aan jouw persoonlijke dossier. Daarmee krijg je ook nog eens korting op je advieskosten. Uiteraard kan je bij elke hypotheekverstrekker naar keuze terecht. Vergelijk goed alle voorwaarden per aanbieder en kies voor een financieringsvorm die bij jou past. Uiteindelijk ontvang je een hypotheekofferte die je kunt accepteren. Een getekende hypotheekofferte van de Rabobank is maximaal 1 jaar geldig.

Financiering goedgekeurd

Gefeliciteerd! Als de financiering is goedgekeurd en je hebt de offerte goedgekeurd, staat jou eigenlijk een nieuwe toekomst niet meer in de weg. In de koopovereenkomst staan waarschijnlijk enkele voorwaarden. Per overeenkomst kunnen deze voorwaarden anders zijn. Op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, mag je naar de notaris.

Financiering goedgekeurd

Naar de notaris

Is de financiering rond en er voldaan is aan alle voorwaarden uit de koopovereenkomst, dan mag je naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte. Een belangrijk moment, want als je daar weer de deur uit loopt, ben je de eigenaar van een stuk grond waar je jouw huis op kunt laten bouwen.

Wij kiezen vaak voor een projectnotaris die alle contracten voor dat project afhandelt. Naast het passeren van de kavel, kan de notaris ook andere zaken officieel vastleggen. Veel stellen kiezen bijvoorbeeld voor een Testament of een Samenlevingsovereenkomst.

Wat gaat er gebeuren Planning
Hier wonen Kavelaanbod