De bouw van OolderVeste aan 't Water gaat starten!

29 november '22

Goed nieuws voor alle kopers en belangstellenden van een woning in OolderVeste aan 't Water! Ondanks dat er nog niet voldaan is aan het voorverkooppercentage van 70%, zoals opgenomen in de aannemingsovereenkomst, hebben wij besloten om met de bouw van een deel van het project te starten.

Gefaseerde bouw

Bouwfase 1 zijn 18 woningen. Deze fase bestaat uit bouwnummers 2 tot en met 5, bouwnummer 11 en 12, bouwnummer 18 en 19 en bouwnummers 25 tot en met 34. De aannemer start rond mei 2023 met de bouw van deze eerste fase. Afhankelijk van de verkoop worden aan deze eerste bouwfase de bouwnummers 1, 6, 10, 13, 17, 20, 24 en 35 nog toegevoegd. Wanneer de volgende fase gebouwd wordt is nu nog niet bekend.

Dit jaar naar de notaris

Nu de bouw van OolderVeste aan 't Water gaat starten, kunnen jij als koper naar de notaris voor de levering van de grond. Tijdens je bezoek bij de notaris teken je de leveringsakte en eventueel de hypotheekakte. Je wordt dan officieel eigenaar van de grond. De kosten die je maakt voor het afsluiten van een hypotheek en eventuele rente die je al betaald hebt voor de financiering, mag je in het jaar dat je bij de notaris bent geweest aftrekken van de belasting. Wanneer je nog in 2022 naar de notaris gaat voor het passeren van de aktes, kun je in 2023 je gemaakte financieringskosten voor jouw nieuwbouwwoning aftrekken in de belastingaangifte van 2022. Zo heb je een extra potje om te investeren in je nieuwe woning. Daarnaast betaal je als je in 2022 eigenaar wordt van de grond ook geen rente over de grondkosten. 

 

Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in OolderVeste? Bekijk woningaanbod