Droomhuis om de hoek

30 november '22

Mariëlle (45 jaar) en Paul (42 jaar) wonen samen met hun dochter Lisanne (7 jaar) in de wijk OolderVeste in Herten. Acht jaar geleden is het gezin vanuit Geldrop hiernaartoe verhuisd. Paul en Mariëlle zijn zo enthousiast over de wijk dat ze op 500 meter afstand van hun huidige woning een nieuwe woning hebben gekocht in OolderVeste aan ‘t Water.

Waarom Oolderveste?

Marielle: “Paul wilde graag terug naar zijn geboortestad en we waren op zoek naar een plek tussen het stedelijke en dorpse in. We waren daarom al snel gecharmeerd van de wijk OolderVeste. Het is een ruim opgezet plan. Er zijn twee scholen in de buurt en alle dagelijkse voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand. De wijk ligt aan de rand van de Oolderplas waar je onder andere heerlijk kunt wandelen of surfen en ’s avonds kunt genieten van de ondergaande zon. Ook is de wijk goed bereikbaar en ligt dicht bij de A73 en A2."

Verbouwen of verhuizen?

Acht jaar geleden zijn ze hier met z’n tweeën komen wonen vanuit Geldrop. Hun dochter Lisanne is een jaar later geboren. Mariëlle: “Net als vele andere buurtbewoners, zijn wij als startend gezin hiernaartoe verhuisd.” Paul: “Het is een kindvriendelijke wijk zowel met veel jonge gezinnen als gezinnen met oudere kinderen. Dat zorgt voor een dynamiek die ons erg aanspreekt. We wonen hier dan ook met veel plezier! Mede door het thuiswerken was er behoefte aan meer ruimte dan de huidige woning kon bieden. Marielle: “We hadden op gegeven moment zoveel wensen voor verbouwingen dat we ons afvroegen, moeten we niet verhuizen? We zijn daarom blij dat we binnen de wijk een andere woning hebben gevonden.”

image alt

OolderVeste aan 't Water

Paul: “Begin dit jaar werden de definitieve plannen voor OolderVeste aan het Water gepresenteerd. We waren direct enthousiast over de architectuur en de ligging van de nog te realiseren woningen van het project Oolderveste aan 't Water. Mariëlle vult aan: “Het project gaf ons nog één van de weinige kansen om binnen de wijk een nieuwbouwwoning te kunnen kopen die aansluit bij veel van onze woonwensen: een tuin op het zuiden, de indeling van de woning met het grote terras en een prachtig uitzicht. Vorig jaar zomer kampte ook de regio Roermond met hoog water. OolderVeste, maar ook het schiereiland waar we nu de woning hebben gekocht lag er toen veilig en droog bij. Dit geeft vertrouwen dat we ons bij hoog water geen zorgen hoeven te maken.”

Verduurzaming

Paul: "Behalve dat veel woonwensen vervuld kunnen worden hebben de hoge energieprijzen en het thema verduurzaming in de breedste zin van het woord ons ook geholpen bij het maken van de keuze. De woningen die nu worden gebouwd zijn een stuk energiezuiniger dan een bestaande woning. Naast de bijdrage aan het klimaat is ook de financiële besparing op de energiekosten zeer welkom, zeker omdat de hypotheekrente ook is gestegen. We hebben naar onze totale nieuwe maandlasten gekeken, dus inclusief energiekosten. Verduurzaming helpt ook in de portemonnee.

Aankoop proces

Paul: “Het aankoop proces van de woning hebben we als heel prettig ervaren. Oké, online een woning in je winkelmandje leggen doe je niet elke dag en is best wel spannend. Het gevoel van volledige transparantie tijdens het aankoopproces geeft veel vertrouwen. De aangevraagde optie, zie je vijf minuten later in je persoonlijke account staan. Het voelt tastbaarder, zeker als je ziet dat de optie direct verwerkt wordt op de projectwebsite zelf.”

Binnenring

Voor Mariëlle is het belangrijk om in contact te staan met de buurt. "Ik ben erg blij met onze keuze om een woning te kopen die in de “binnenring” ligt van het project. Ik vind het prettig om mensen om mij heen te zien en te horen. Ook is het leuk om straks weer nieuwe mensen te ontmoeten. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!”

foto 2 kopers

Locatie en mooie plekken in de omgeving

In het gebied waar het gezin komt te wonen, zijn er diverse recreatiemogelijkheden. “Je kan een prachtige wandeling maken langs de oever van de Oolderplas of een fietstocht langs de Maas,” vertelt Paul. Ook voor watersportliefhebbers is veel mogelijk, zoals bijvoorbeeld surfen of roeien. Wandel je liever in de bossen of op de heide? Dan kun je naar het mooie natuurgebied de Meinweg. Geografisch ligt de wijk ook heel goed. Marielle: “Je bent bij wijze van spreken sneller in Düsseldorf dan in Eindhoven. Ook Maastricht is in de buurt. En vergeet niet de Designer Outlet Roermond, die wordt jaarlijks beter bezocht dan de Efteling."

Ook in OolderVeste wonen?

Er zijn nog woningen beschikbaar! 

Bekijk het woningaanbod
Het laatste nieuws Wat speelt er?
Bekijk het woningaanbod Wonen in OolderVeste?