Maak kennis met de eerste bewoners van OolderVeste aan 't Water

23 september '22

Wie onlangs nog op de locatie van OolderVeste aan 't Water is geweest, heeft vast al kennis gemaakt met de eerste bewoners van het schiereiland! Gedurende het jaar grazen hier koeien van een lokale boer. Deze gewone huis-tuin-en-keukenkoeien zorgen voor het natuuronderhoud.

image alt

De natuur maakt zichzelf en de koe is de beheerder

Voor het beheer van het gebied rondom OolderVeste aan 't Water zijn maar weinig mensen nodig. Hoe dat kan? Door de natuur zijn gang te laten gaan en koeien het terrein te laten beheren. Hier vindt je geen aangeharkte gazons, maar daarentegen een ietwat ruiger natuurterrein vol met plant- en boomsoorten. Via het water worden nieuwe zaden meegebracht met als gevolg een verandering van het landschap op natuurlijke wijze. En hier kijk jij als toekomstige bewoner op uit! 

Ook wonen in OolderVeste aan 't Water?

Bij het woningaanbod op de website zie je welke bouwnummers nog vrij zijn. Heb je interesse in een van deze woningen? Dan kun je heel eenvoudig zelf direct een optie aanvragen via deze website. Dit doe je door op de knop "Optie aanvragen" te klikken. Je doorloopt vervolgens enkele stappen waarin je jouw gegevens invult en een account aanmaakt als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Op werkdagen hoor je binnen 48 uur of de woning aan jou is toegewezen.

Bekijk woningaanbod
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in OolderVeste? Bekijk woningaanbod