Kopers aan het woord: van Curaçao terug naar Nederland

11 januari '23

Momenteel wonen ze nog op het zonovergoten eiland Curaçao, maar in 2024 keren Tim (36) en Lotte (34) samen met kinderen Lara (6) en Jord (4) en hun hond terug naar Nederland. Ze vonden hun droomwoning in OolderVeste aan ’t Water, dicht bij vrienden en familie én met uitzicht op water, zoals ze nu ook gewend zijn.

Een plek waar alles samenkomt

Het gezin emigreerde in 2019 voor Lotte’s werk bij de Koninklijke Marechaussee naar Curaçao. Tim werkt als zelfstandig ondernemer waardoor het gezin niet gebonden zat aan één plaats, dus zo vertrokken ze samen naar de Caraïbische Zee. Na ruim vier jaar is het weer tijd voor een nieuwe woonplek, terug naar Lotte’s roots. “Ik kom oorspronkelijk uit een dorpje naast Roermond en mijn familie woont daar allemaal in die streek. Vrienden van ons hebben net zelf een huis gebouwd in OolderVeste en toen we daar afgelopen zomer waren, sprak de plek ons erg aan”, vertelt Lotte. Tim: “Sinds de eerste dag dat ik bij de familie van Lotte kwam, sprak Limburg mij aan. De architectuur in dit project vonden we direct gaaf. We zijn zelf een aantal keer naar Amerika geweest en de coastal sfeer die de woningen uitstralen vinden we echt heel mooi. Daarnaast is de ligging goed en geeft de plek een ruimtelijk gevoel. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en ik heb altijd aan het water willen wonen. Dat doen we nu ook op Curaçao, waar we uitkijken op de zee. In OolderVeste aan ’t Water komt het allemaal samen: het vrije uitzicht, wonen aan het water, een mooie architectuur en een fijne buurt, dat is een passend plaatje voor ons!”

image alt

Een nieuw hoofdstuk

Tim en Lotte kijken ernaar uit om terug te verhuizen naar Nederland en om in OolderVeste aan ’t Water te gaan wonen. Lotte: “Ik kan niet wachten om weer onze familie en vrienden om ons heen te hebben waar we mee kunnen afspreken. Terug naar het leven zoals we dat gekend hebben. In Nederland is alles goed georganiseerd, zoals het gemak van boodschappen bestellen die thuis worden afgeleverd. Daar kijk ik naar uit! Maar ook simpele dingen zoals wandelen langs het water met de hond. Op Curaçao wandel je niet op ieder moment van de dag, want daar is het veel te warm voor.” Tim kijkt ook uit naar de verhuizing naar Nederland: “We kunnen straks weer genieten van oer-Hollandse dingen, zoals fietsen! Het verkeer is heel hoffelijk op Curaçao, maar er zijn geen aparte fietspaden en overal zijn er gaten in de weg. En we hebben nog een klein bootje in Nederland liggen, daarmee wil ik de plas op. Of suppen, kan ook! Ik kijk uit naar een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk in ons leven. Voor mijn werk maakt het niet uit waar ik zit, daarom konden we naar Curaçao en nu naar Limburg!”

image alt

Uitdagingen

Het kopen van een nieuwbouwwoning vanuit het buitenland brengt wel wat uitdagingen mee voor het stel. Van tevoren waren ze niet per se op zoek naar een nieuwbouwwoning, maar toen ze aan het rondkijken waren, stuitten ze per toeval op het project OolderVeste aan 't Water. Lotte: “Tim kwam het project tegen in zijn zoektocht en het sprak hem direct aan. We waren dan ook erg blij toen we het goede nieuws ontvingen dat de bouw doorgaat. Het is wel behoorlijk uitdagend om vanuit het buitenland alle zaken geregeld te krijgen. Zo kan het dat we onverhoopt terug naar Nederland moeten vliegen om een keuken en badkamer uit te zoeken en dat is best even een organisatie.” Tim en Lotte zijn al gestart met brainstormen over de inrichting van de woning. Tim: “De indeling vinden we goed zoals het is. De torenkamer vond ik direct super gaaf, aangezien ik vanuit huis werk. Ik zie mezelf daar al helemaal relaxt zitten aan een bureau met dat geweldige uitzicht over het water. Stoeltje op het balkon, koffiezetapparaat erbij en ik ben tevreden. Het uitzicht is voor ons heel erg belangrijk en door onze tijd op Curaçao willen we dat vrije uitzicht niet meer kwijt.”

Alle kanten op

In de omgeving van OolderVeste is er genoeg te doen voor jong en oud. Lotte: “Toen we er afgelopen zomer waren zijn we naar Marina Oolderhuuske geweest, wat aan de andere kant van de plas ligt. Hier heb je een leuk restaurant en een speeltuin voor de kinderen. Daarnaast is de ‘Pannekoekenbakker’ in Thorn erg leuk om naartoe te gaan met kinderen. Vanuit hier zit je ook super snel in Duitsland of België. Laatst zijn we naar de speeltuin ‘Irrland’ geweest, net over de Duitse grens. We kunnen alle kanten op als we weer in Nederland wonen. Nu zitten we op een eiland waar je alleen met het vliegtuig of de boot weg kan. In Nederland staan alle opties weer open!”

Wil jij ook wonen aan het water?

Er zijn nog woningen vrij in OolderVeste aan ’t Water. Bekijk het beschikbare woningaanbod en wie weet start jouw nieuwe avontuur net zoals die van Tim en Lotte binnenkort ook in OolderVeste.

Bekijk het woningaanbod
  Bekijk het laatste nieuws
  Bekijk woningen