Voor altijd een vakantiegevoel

2 april '24

Architect Jan Hendriks is gevraagd om de visie van BPD op OolderVeste aan ‘t Water vorm te geven. Een klus die hem op het lijf geschreven is, want Jan is naast zijn jarenlange ervaring in de reguliere woningbouw ook ervaren in het ontwerpen van recreatiewoningen waarbij vaak de thematiek van coastal architecture wordt toegepast.

“Wat een prachtige plek in het Limburgse landschap. Je woont op een schiereiland omgeven door groen. Het water geeft rust en even verderop lopen de schaapjes en koeien. Ik denk dat mensen hier elke dag een vakantiegevoel ervaren. Dankzij de opzet in hoefijzervorm wordt het landschap naar binnen gehaald en vanuit de woning wordt via de overdekte veranda een directe relatie gelegd met het water en het groen.”

Inzoomen op de architectuur

Jan vervolgt: “De coastal architecture heeft een klassieke opbouw met een duidelijke plint, hoofdbouw, kroonlijst en dak. De plint is wat donkerder en de bakstenen gevels daarboven worden in een lichte kleur gekeimd. Er is gekozen voor een pallet van warmgrijs- en beigetinten. Op diverse plekken wordt de gevel bekleed met hout, zoals je dat ook aan de Amerikaanse kust vaak tegenkomt.”

Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Opvallend zijn de rijk gedetailleerde daklijsten, ook van de overdekte veranda en de luifel boven de voordeur, de kenmerkende schoorsteen, de roedes in de ramen en het speelse kappenspel. Dit alles bij elkaar levert een aantrekkelijk en tijdloos beeld op. Jan: “Door de toepassing van de typisch Amerikaanse ‘picket fences’ als erfafscheidingen aan de straatzijde en uniforme groene erfafscheidingen tussen de woningen onderling, durf ik te stellen dat deze wijk ook over tientallen jaren nog zijn eigen identiteit heeft en er nog steeds mooi uitziet.”

Overal even mooi

OolderVeste aan 't Water bestaat uit twee fases. In het totaal zijn er in OolderVeste aan 't Water 6 riante 2-onder-1 kapwoningen, de overige 29 woningen staan vrij op de kavel. Jan heeft 5 prachtige woningtypes ontworpen die allemaal geschikt zijn voor een gezin met een bourgondische leefstijl.

“Voor welk huis de koper ook kiest, altijd is er een gezellige leefkeuken en via openslaande deuren wordt de overdekte veranda betrokken bij het leefgedeelte. Hoewel OolderVeste aan ‘t Water een eenduidige uitstraling krijgt, heeft elk huis een eigen gezicht door de ligging en de grootte. En wat ook bijzonder is, deze huizen zijn zowel aan de voor- als achterzijde even mooi vormgegeven. De berging is trouwens dusdanig gepositioneerd dat bewoners op de veranda volop privacy ervaren, zonder iets van het uitzicht te missen.”

OolderVeste aan 't Water

Wonen in OolderVeste aan 't Water?

OolderVeste aan 't Water bestaat uit 35 woningen verdeeld over twee fases. Zie jij jezelf hier al wonen? Meld je dan aan als belangstellende voor OolderVeste aan 't Water fase 2, zodat we je op de hoogte kunnen houden van dit unieke plan. We verwachten in het tweede kwartaal van 2024 te starten met de verkoop.

Aanmelden als belangstellende
OolderVeste aan 't Water
Zo werkt het Een woning kopen
Wonen in OolderVeste? Bekijk woningen