Transparante toewijzingsprocedure

14 februari '24

Heb je een bouwkavel op het oog in OolderVeste? Dan ben je vast benieuwd hoe de toewijzing van de kavels verloopt en welke stappen je moet doorlopen om in aanmerking te komen. Hierover hebben we een video gemaakt. 

Hoe werkt de toewijzing?

In bovenstaande video is de toewijzingsprocedure uitgelegd. Is deze nog niet helemaal duidelijk? Lees hieronder nog eens stap voor stap hoe het precies in zijn werk gaat.

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Bij het toewijzingsproces volgen wij stapsgewijs een aantal opeenvolgende criteria. Dit gaat als volgt:

Optimale bezetting

Een optimale bezetting van alle bouwnummers is belangrijk voor ons. Dat betekent dat het bouwnummer aan jou wordt toegewezen als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer, ook wanneer dit niet je eerste voorkeur is. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen een woning toewijzen. Er vormt één uitzondering: we proberen kandidaten mét een financiële check altijd een woning toe te wijzen op basis van de bovenstaande criteria, beginnend bij de eerste voorkeur.

Meer over een kavel kopen
Een kavel financieren Financiering
In OolderVeste wonen? Bekijk woningaanbod