Ga je mee op ‘avontuur’?

De stad is geweldig. Maar soms wil je rust of zoek je juist een beetje spanning. Die vind je in de prachtige natuur in en om de stad. Vaar over het water, fiets de mooiste routes en wandel door bossen. Roermond verveelt nooit.

image alt

Waterratten opgelet

Je liefde voor het water, wordt niet alleen thuis beantwoord als je in OolderVeste aan ’t Water woont. Ook als je in de stad bent, gaat je nautisch hart sneller kloppen. Roermond ligt namelijk direct aan de Roer, de Maas en de Maasplassen. Wat kun je je nog meer wensen? Bevaar het water met eigen sloep of kano of laat je rondleiden met een rondvaartboot. En sla de vele havens die de stad telt niet over, echt een must see. Er is ook een aantal trendy beach clubs, zoals Beach Koers Zuid.

Met de kids is Dagstrand Palm Beach Roermond een aanrader, zeker als ze een uurtje mogen spelen in het Waterpark. Ondertussen zit jij lekker bij de strandbar aan een koud drankje. Life is good! Ben je een avontuurlijke watersporter? Bij wake park Beaver Creek kun je als beginnende én professionele wakeboarder je hart ophalen. En dit allemaal op loopafstand van de Roermondse binnenstad.

image alt

Wandel je warm

Maak een fantastische stadswandeling en strijk neer bij Stadspark de Kartuis. Of verken de omgeving te voet. Nationaal Park de Meinweg en het Maas-Swalm-Nette-gebied zijn daar bij uitstek de plekken voor. Het 1800 hectare grootte gebied ligt tegen de Duitse grens en heeft niet alleen bossen, maar ook heide, mooie vennetjes en beekdalen. Alle jaargetijden zijn even mooi en verrassend. Maar ook Landgoed Rozendaal mag je niet overslaan. Parkeer je auto op een van de parkeerplaatsen en geniet van de bloemenpracht langs de paden.

image alt

Fietsend de omgeving verkennen

Limburg is heuvelachtig. Maar Roermond niet. En dat maakt de stad en omgeving geschikt voor een ontspannen fietstocht. Door de ligging, zo dicht bij de landsgrens, kun je ook gemakkelijk Duitsland en België meenemen in je tocht. Als we je een tip mogen geven: de wijnfietsroute is echt een aanrader. Als je een iets kortere route wilt, is het ‘Rondje met het pontje’ erg leuk. Het pontje is een leuke break in het actieve programma. Wil je meer tips, check dan de website ‘Hart van Limburg’.

  Voorzieningen
  Zo leuk is Roermond