Tour de Roermond

Roermond, daar kun je alleen maar van houden. Stad met gezellige pleinen om te ‘terrassen’, water dat je kunt bevaren, winkels om eindeloos te shoppen en in de zomer allerlei events. Volop gezelligheid en daar kun jij elke dag van genieten als je in OolderVeste aan ’t Water woont. We nemen je mee voor een tour de Roermond.

image alt

Shop till you drop

Roermond heeft een prachtig historisch hart waar grote winkelketens en lokale ondernemers elkaar afwisselen. Roermond was ooit een Hanzestad en er zijn veel gebouwen uit deze periode bewaard gebleven. De meeste winkels en boetieks in het centrum zijn in historische panden gevestigd. Ook op zondag zijn de winkels geopend en natuurlijk is er elke zaterdag markt op de Markt. Wil je nu echt eens helemaal los, dan is Designer Outlet Roermond the place to be. Dit shopping-walhalla met meer dan 180 winkels vind je net even buiten het centrum.

image alt

Laat je vermaken

In de stad zijn diverse theaters, een schouwburg en bioscopen. Door het continu wisselende programma komen kunst- en cultuurliefhebbers ruimschoots aan hun trekken. Het Royal Theater is al sinds 1932 gevestigd in een prachtig oud pand. Als je de hal instapt, waan je je in vervlogen tijden. En dan is er nog Theater Roermond De Oranjerie waar je naast een geweldige voorstelling ook heerlijk kunt eten en borrelen. Kortom, een compleet avondje uit. Tot slot is er nog de cultuurfabriek waar toffe concerten en toneelvoorstellingen te zien zijn. Enjoy!

image alt

Roermond is Bourgondisch

Een beetje levensgenieter is op zijn plek in Roermond. Er zijn ontzettend veel goede horecagelegenheden, vaak ook met terras. Van gezellige kroeg op de hoek, tot hippe lunchroom, restaurants waar je geniet van shared dining en sterrenrestaurants. Ontbijten, borrelen, lunchen of dineren, het kan allemaal in je eigen stad. Laat je in de watten leggen bij Restaurant ONE met één Michelinster of kies voor Sabero, die heeft twee sterren. Ook Damianz, Waers en Kasteeltje Hattem staan garant voor een avond culinair genieten en zo kunnen we nog legio voorbeelden noemen. Roermond is een culinair paradijs, waar altijd iets nieuws te ontdekken valt.

image alt

Op en aan het water

De zon schijnt. Hup, op de fiets naar de Roerkade waar je op een terras, onder het genot van koffie of wat sterkers, geniet van alles wat over het water voorbijkomt. Mocht je het nou leuk vinden om je stad en omgeving eens op een andere manier te verkennen, boek dan een rondvaarttocht. Er zit een rederij aan de Roerkade. Met de boot vaar je zo de Maasplassen op.

image alt

Plein is fijn

Zonder enige twijfel is het Munsterplein het mooiste plein van de stad. Het enorme standbeeld van architect Pierre Cuypers, de kiosk en de Onze Lieve Vrouwen Munsterkerk stelen de show. Het plein is groen aangelegd en in de zomer leeft het plein in het weekend op door livemuziek. Rond het plein zijn allemaal restaurants met terrassen. Kortom, echt een fijne plek om even neer te strijken.

image alt

Geschiedenis proeven

De geschiedenis van de stad gaat ver terug en dat is nog goed zichtbaar. In 1232 kreeg Roermond al stadsrechten. Door de ligging aan het water was dit de plek om te handelen. De Roermondse Architect, rijksbouwmeester en ontwerper Pierre Cuypers, bekend van het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam en de troon in de Haagse Ridderzaal, verrijkte ook Roermond met zijn ontwerpen. De kiosk op het Munsterplein, de renovatie van de Munsterkerk, de Teekenschool en het Cuypershuis dragen zijn signatuur. En zo is de stad nog veel meer monumenten rijk. Laat je verdwalen en kom meer te weten over bruisend Roermond. Of volg de route van de 20 Roermondjes. Echt leuk om een keer te doen.

Op het randje

Roermond ligt in de provincie Limburg. Kortom, in de meest zuidelijke punt van Nederland. En dat is leuk, want daardoor ben je zo in Duitsland en België. Om je een idee te geven, het populaire Düsseldorf is een half uur rijden. Luik en Hasselt bereik je in 55 minuten. Blijf je liever in Nederland en wil je wel je horizon verbreden? Het gezellige Maastricht en Eindhoven liggen op zo’n 35 tot 45 minuten rijafstand.

Wat vind je in de buurt Voorzieningen
Hier wonen Woningen