Duurzaam wonen in OolderVeste aan 't Water

23 april '24

Met een nieuwbouwwoning in OolderVeste aan 't Water ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken, installaties en energielabel de woningen in OolderVeste aan 't Water fase 2 hebben? We vertellen je er meer over.

Luchtwarmtepomp

Alle woningen in OolderVeste aan 't Water fase 2 krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht, dat wordt gebruikt voor warm water en vloerverwarming. Daarnaast kan de warmtepomp bij de woningen in OolderVeste aan 't Water ook koelen.

Wat betekent dit voor jouw woning?
Voor jouw nieuwbouwwoning in OolderVeste betekent dit dat je buiten een installatie hebt die aan de buitenmuur geplaatst wordt. De warmtepomp in je woning verhoogt de warmte en geeft het af aan de vloerverwarming en het boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Het boilervat en de warmtepomp worden natuurlijk netjes weggewerkt in de technische ruimte van jouw nieuwbouwhuis.

Om de verwarming te regelen heb je in de meeste gevallen in iedere kamer een temperatuurregelaar aan de muur. Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De installatie die buiten staat moet onbelemmerd staan en schoon blijven. Voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je – net als vroeger bij een cv installatie - een servicecontract afsluiten met een specialist.

image alt

Vloerverwarming

Jouw woning in OolderVeste aan 't Water fase 2 heeft straks overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. 

Vloerverwarming is een stelsel van kunststof buizen onder jouw vloer. Deze buizen vullen zich met water van maximaal 35-45 graden Celsius om het overal in huis lekker behaaglijk warm te krijgen. Een stuk zuiniger dan bij een oude cv-ketel waarbij het water tot een hogere temperatuur moet worden verwarmd. Het is raadzaam om de thermosstaat op één waarde te laten staan voor een snellere werking en beter rendement. 

image alt

Zonnepanelen

Alle woningen in OolderVeste aan 't Water fase 2 krijgen zonnepanelen. Dit is een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen in OolderVeste aan 't Water fase 2 worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

Energielabel A+++

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle woningen in OolderVeste aan 't Water fase 2 hebben energielabel A+++.

Vanaf 2024 weegt namelijk het energielabel van de woning mee in je hypotheekruimte. Benieuwd hoeveel jij extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button.

Meer over extra leenruimte

Wonen in OolderVeste aan 't Water?

Wil jij graag in OolderVeste aan 't Water fase 2 wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! We verwachten in het tweede kwartaal van 2024 te starten met de verkoop.

Bekijk woningaanbod
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in OolderVeste? Bekijk beschikbaar aanbod